Wethouder

Marcel Reijven

Sociaal domein: Werk en Inkomen; Jeugd(zorg) en Jongeren; Zorg/Wmo; Ouderen; Schuldhulpverlening/armoedebestrijding; Integratie; Minderhedenbeleid. Hiernaast vertegenwoordigt hij het college als dorpswethouder voor Broek op Langedijk.

Geboren in Wormerveer, opgegroeid in Enkhuizen en inmiddels 21 jaar woonachtig in Oudkarspel, “een echte Noord-Hollander”, zo zegt hij zelf. Maar wie is hij nog meer en hoe ziet hij de toekomst van Langedijk de komende jaren tegemoet? Maak kennis met de wethouder Sociaal Domein van gemeente Langedijk, Marcel Reijven.

Met zijn militaire opleiding ging hij aan het werk als officier bij de Genie. Na jaren actief geweest te zijn als beroepsofficier, stelde Reijven zichzelf de vraag of er nog meer is dan alleen het leger. En dat was er, zo kwam hij in 1995 terecht bij buurgemeente Heerhugowaard. Onder andere daar leerde hij de ins en outs van een ambtelijke organisatie kennen. “Ik heb op hele verschillende gebieden gewerkt. Zo heb ik de gemeente gezien vanuit een adviseursrol, maar ken ik ook het politiek perspectief”, zegt hij, verwijzend naar zijn zeven jaren als raadslid en vijf jaren als burgerraadslid. “Met mijn kennis en ervaring weet ik waar ik het over hebt en kan ik over veel zaken meepraten.”

Armoede/Schulphulpverlening en zorg

Reijven wil als eerste aan de slag met armoede/schuldhulpverlening, “armoede werkt door naar de toekomst. Het is heel schrijnend om te weten dat gemiddeld in elk klaslokaal in Langedijk twee tot drie kinderen in armoede opgroeit.” Hij hoop over vier jaar te bereiken dat mensen in Langedijk zich meer bewust zijn van het feit dat armoede overal kan voorkomen, “dan heb ik een hoop bereikt”, aldus Reijven. Ook zorg noemt hij als belangrijk onderwerp. “Ouderenzorg, maar ook jeugdzorg. De jeugd is een kwetsbare groep. De overgang van jeugdzorg naar volwassenenzorg moet naadloos in elkaar overlopen. We moeten weten waar de vraag ligt.” Reijven benadrukt daarbij de kracht van samenwerking: “als gemeente hebben we de zorginstellingen en initiatiefnemers nodig die dicht bij de mensen komen.”

De foto is gemaakt door Fotostudio Royals, https://www.fotostudioroyals.nl/