18 december 2013

Twee burgerraadsleden erbij!

Op 15 december is de fractie van de PvdA versterkt met twee jonge talenten: ten overstaan van de burgemeester Cornelissen en de gemeenteraad legden Mohammed Amine Aït Ochaine en Menno Reijven de belofte af. Daarmee was hun benoeming tot burgerraadslid een feit, en kunnen (en zullen) zij vanaf januari actief deelnemen aan de besprekingen in de fora.

Mohammed Amine is 20 jaar en studeert voor leraar maatschappijleer. Sinds de zomer is hij actief betrokken bij de fractie. Daar heeft hij zijn belangstelling voor de Langedijker politiek verder ontwikkeld, uitmondend in een kandidaatstelling voor de komende verkiezingen van de gemeenteraad: op onze kandidatenlijst is hij met stip de hoogste nieuwkomer, op plaats 3.

Menno, 21 jaar, is na een 3-jarig uitstapje naar Maastricht waar hij zijn bachelor Liberal Arts and Sciences behaalde, sinds deze zomer weer Langedijker. Op dit moment doet hij een masterstudie Rhetoric, Argumentation Theory & Philosophy aan de UvA. Zijn belangstelling voor de politiek gaat al wat verder terug: in Maastricht was hij mede-oprichter van de afdeling Zuid-Limburg van de Jonge Socialisten (JS) en aansluitend bestuurslid van die afdeling; nu is hij bestuurlijk betrokken bij de pas opgerichte JS-afdeling Alkmaar. Het werk van de gemeenteraad leerde hij kennen als fractie-assistent van de PvdA Maastricht.

Afdeling en fractie zijn zeer blij met deze versterking en wensen beiden veel succes!