15 januari 2014

PvdA kandidaten presenteren zich: Menno Reijven, 6

Wie ben je?
Ik ben Menno Reijven, nummer 6 van de kieslijst van de Partij van de Arbeid. Ik ben opgegroeid in Langedijk, en heb na mijn VWO-diploma gestudeerd in Maastricht. Nu volg ik een master Argumentatietheorie in Amsterdam en ben ik weer terug op het oude nest.

Je bent al jong politiek actief.
Ik ben in 2006 lid geworden van de Jonge Socialisten en daarna steeds actiever geworden. Niemand kan volledig tevreden zijn met hoe het ervoor staat in Nederland: er is altijd iets om te verbeteren, iets om voor te gaan. Juist in de politiek heb je daar mogelijkheden voor, óók om dat duurzaam te doen. Belangrijk is wel dat je jouw eigen visie moet zien te combineren met die van anderen.

Wat drijft jou?
Het belangrijkste van de samenleving vind ik het fundament van menselijkheid en gelijkwaardigheid. Dit gaat over kansen, maar ook sociale zekerheid, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Werken we dit verder uit, dan moet dat wel financieel verantwoord gebeuren. Voor de duurzaamheid van dit fundament moeten we met creatieve oplossingen komen, om dit fundament ook voor de toekomst te kunnen behouden.

Waarom de Partij van de Arbeid?
De PvdA heeft ideeën en de wil om dit fundament te realiseren binnen een goed financieel kader. Dat is belangrijk, want we hebben baat bij gelijkwaardige kansen, zonder dat we de financiële problemen doorschuiven. Voor de komende raadsperiode hebben we goede ideeën om de Langedijker samenleving te versterken: fatsoenlijke sociale zekerheid en zorg, en een gezond verenigingsleven. De PvdA kijkt naar de toekomst met een visie voor Langedijk.