15 januari 2014

Op 5: Dirk Korver

Wie ben je?
Mijn naam is Dirk Korver, echtgenoot, vader van drie zoons, opa van drie kleinkinderen. Ik ben geboren (1948) en getogen Langedijker, voor mij toch echt de mooiste gemeente van Noord-Holland.

Hoe kijk je naar politiek?
Het lijkt altijd te gaan om ‘nu’! Ik zie nog steeds hoe Langedijk er vroeger uitzag, met al zijn sloten waar het huisvuil nog werd opgehaald met de schuit. Zo’n 40 jaar geleden is de gemeente verkaveld. Veel sloten werden toen wegen. Die verkaveling was juist, want er is veel goeds voor teruggekomen. Wel had beter nagedacht kunnen worden over de doorvaarbaarheid. Nu is dat achteraf praten en ik vraag me af of er nog geld beschikbaar komt om die doorvaarbaarheid voor elkaar te krijgen.

Dat is wel een oud voorbeeld.
Kijk eens naar het plan voor een wijkcentrum in Noord-Scharwoude (2009). Iedereen weet waarom dat niet doorging, maar ik hoor nu vaak: “Het had best op de speelweide gekund. Was het maar gebouwd, dan hadden we nu een mooie voorziening gehad.” Nu worden activiteiten versnipperd in de wijk ondergebracht, in lege schoollokalen. Dat komt het wijkgebeuren niet ten goede en ik zie dat veel mensen teleurgesteld zijn.

Waarom stemmen op jou?
Ik ben recent gepensioneerd en kan mij daarom goed bezig kan houden met de politiek. Ik ben erg betrokken bij de alledaagse dingen die er spelen in Langedijk en wil daar nog steeds mijn steentje aan bijdragen. Dus gaat u stemmen op 19 maart, stem dan op Dirk Korver in de nieuw te kiezen gemeenteraad. U vindt mij op nummer 5 van de PvdA.