16 januari 2014

Nummer 4 van de PvdA: Liselore Dam

Wie ben je, wat is je achtergrond?
Mijn naam is Liselore Dam, ik ben 43 jaar, moeder van een prachtige 15-jarige dochter Zoë en heb een LAT-samengesteld gezin-relatie met mijn vriend Jeroen en zijn 2 (eveneens prachtige) dochters Levi en Jara. Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest als jongerenwerker/programmeur in Poppodium De Koog bij Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Langedijk, ben ik inmiddels bijna 6 jaar werkzaam bij Kern8. Op dit moment als Sociaal Cultureel Werker in Voorzieningencentrum de Mediaan in de Stad van de Zon te Heerhugowaard.

Wat vind je belangrijk in de raad?
Ik vind het belangrijk dat een gemeenteraad een afspiegeling vormt van de samenleving. Toen ik 12 jaar geleden politiek actief werd, probeerde ik het belang van begin-30-ers en hun jonge kinderen en die van jongeren te vertegenwoordigen. Inmiddels vertegenwoordig ik 40-ers en hun tieners….

Waarop ligt jouw aandacht in de raad?
De Jeugd heeft de toekomst en we willen onze kinderen daar zo goed mogelijk op voorbereiden toch? Daarom vind ik alles wat Jeugd-gerelateerd is belangrijk. Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn vind ik belangrijk.

Waarom stemmen op de PvdA?
Omdat het een sociale partij is, ik geloof in eerlijk delen en gelijke kansen voor iedereen! Daarnaast vind ik het belangrijk om dingen vanuit een breder perspectief te blijven zien: gemeentelijk, provinciaal en landelijk. Stemmen op een van de dorpspartijen vind ik onnodig en naïef. De plaatselijke vertegenwoordiging van landelijke partijen zijn prima in staat dorpsbelangen te vertegenwoordigen met behoud van uw linkse of rechtse ideeën.