17 januari 2014

Mohammed Amine Ait Ochaine, nr 3 van de PvdA Langedijk

Wie ben je?
Mijn naam is Mohammed Amine Ait Ochaine, 20 jaar oud en derde op de kieslijst van de PvdA. Ik ben geboren in Alkmaar en opgegroeid/woonachtig in Zuid-Scharwoude. Als oudste ben ik opgegroeid in een gezin van vier kinderen. Ik studeer voor docent maatschappijleer aan de HvA in Amsterdam en werk bij marktonderzoeksbureau TNS Nipo.

Wat drijft jou, wat vind je belangrijk?
Een van mijn belangrijkste drijfveren in de politiek zijn de jongeren in Langedijk. Ik vind dat zij niet of onvoldoende worden gehoord. De politiek kijkt pas naar de jeugd als ze in de problemen komen of overlast veroorzaken. Naar kansen die jongeren bieden wordt nog nauwelijks gekeken. Dat moet veranderen. Daarvoor wil ik mij sterk voor maken.

Daarnaast ben ik erg gedreven om een bijdrage te leveren aan de toekomst van Langedijk. En voor een mooie toekomst is het van belang dat iedereen zich inzet binnen in de samenleving; jong en oud, autochtoon en allochtoon, arm en rijk. Die inzet is ook voldoende zichtbaar op diverse vlakken en gebieden binnen de maatschappij, maar naar mijn mening kan het op politiek gebied beter onder de jongeren en minderheden. Ikzelf wil dus die verandering zijn en zorgen voor meer politieke betrokkenheid en participatie van deze groepen binnen de gemeente Langedijk.

Waarom de Partij van de Arbeid?
Het is een partij dat zich inzet voor de emancipatie van alle mensen in onze gemeente. De idealen die ik deel met de PvdA staan garant voor een gelijkwaardige en solidaire samenleving. Niet waar je vandaan komt, maar de toekomst van mensen telt mee voor de PvdA.