Marcel Reijven opnieuw lijsttrekker PvdA Langedijk

15 december 2017

Op woensdag 13 december hebben de Langedijker PvdA-leden tijdens een algemene ledenvergadering de huidige fractievoorzitter Marcel Reijven opnieuw verkozen tot lijsttrekker voor de verkiezingen van de gemeenteraad in maart 2018.

De 55-jarige Marcel Reijven uit Oudkarspel is sinds 2011 raadslid en fractievoorzitter voor de PvdA Langedijk; hij was ook lijsttrekker bij de verkiezingen in 2014. Frank Bonsel, voorzitter van de adviescommissie voor de kandidatenlijst is blij met de verkiezing: “Ondanks het zetelverlies bij de laatste verkiezingen heeft Marcel zich de afgelopen jaren met verve ingezet. Met hem heeft de PvdA, als kleine partij, waarneembaar invloed in de raad.”

De herkozen lijsttrekker heeft er enorm veel zin in: “Binnen Langedijk blijft ons kritische maar constructieve progressieve geluid hard nodig: geen activistische toon of geroep vanuit de onderbuik, maar duurzaam, betrouwbaar en sociaal. Dat past bij mij en ik ga er met overtuiging graag nog vier jaar voor!”

Nieuw op de kandidatenlijst, op plaats 3, staat Marianne Troostwijk uit Sint Pancras, op dit moment gewestelijk bestuurder voor de PvdA; zij wordt geflankeerd door de huidige burgerraadsleden Harry Waal (Noord-Scharwoude) en Arthur Glas (Oudkarspel).

De lijst wordt gecompleteerd door:

  1. Arie de Graaf, Broek op Langedijk
  2. Dirk Korver, Noord-Scharwoude
  3. Peter Bak, Sint Pancras
  4. Frank Bonsel, Zuid-Scharwoude
  5. Jan Spaansen, Zuid-Scharwoude
  6. Tineke Wiersma, Oudkarspel