22 januari 2014

Lijsttrekker PvdA Langedijk: Marcel Reijven

De PvdA Langedijk heeft in haar laatste ledenvergadering fractievoorzitter Marcel Reijven unaniem aangewezen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen. Hieronder stelt hij zich opnieuw voor.

Wat is je achtergrond?
Ik ben op 25 mei 1962 in Wormerveer geboren en opgegroeid in het uiterste puntje van West-Friesland, Enkhuizen. Na de middelbare school heb ik aan de Militaire Academie in Breda civiele techniek gestudeerd, waarna ik tien jaar als officier bij de Landmacht heb gewerkt. In 1995 ben ik overgestapt naar de burgermaatschappij en weer teruggekomen in Noord-Holland. Met mijn gezin woon ik nu 17 jaar in Oudkarspel.

Wat is jouw drive in de raad?
Ik vind het waardevol om iets te kunnen betekenen, maar vooral om een bijdrage te leveren aan dat wat we in Langedijk belangrijk vinden. In de raad zet ik me er verder voor in dat we juiste, maar vooral ook goede besluiten nemen.

Waarop ligt jouw focus?
De komende maanden moet de raad belangrijke besluiten nemen over het sociaal beleid, want de gemeente krijgt veel nieuwe taken. Vooral de Jeugdzorg heeft mijn aandacht: privé hebben we veel ondersteuning gehad op dit gebied. Ik vind het zeer belangrijk dat de uitvoering door de gemeente tenminste aan die kwaliteit voldoet. En natuurlijk: dit jaar moet het nieuwe subsidiebeleid vorm krijgen. En juist op dat dossier hebben we héél goede ideeën, met veel aandacht voor verenigingen.

Waarom stemmen op de PvdA ?
We zijn een echte lokale partij, die weet wat er breed leeft en speelt in Langedijk. We richten ons niet op één specifiek onderwerp, maar we hebben echt een visie op Langedijk en haar inwoners. Daarbij hebben we een zeer creatieve fractie, met een mix van jong talent, kennis en ervaring.