19 maart 2014

LANGEDIJKER HULDIGING VOOR SCHAATSER JAN BLOKHUIJSEN

Schaatser Jan Blokhuijsen kan rekenen op een feestelijke huldiging in zijn (voormalige) woonplaats Langedijk. De voorbereidingen zijn in volle gang voor een huldiging van de schaatser in de bekende Langedijker locatie Museum BroekerVeiling op dinsdag 25 maart aanstaande.

Langedijk is trots op Jan. Hij werd dit jaar Europees kampioen Allround. In Sotsji won hij op de Olympische spelen een gouden medaille op de ploegenachtervolging en een zilveren op de 5000 meter. En als het even meezit, pakt Jan ook nog een titel op het WK Allround in Heerenveen in het weekend voorafgaand aan de huldiging!

Bij terugkomst in Nederland werd Jan al een aantal malen gehuldigd en hij ontving op 25 februari een koninklijke onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Maar ook Langedijk kan hem nu laten weten hoe trots we op hem zijn! Bij de huldiging in Museum BroekerVeiling is natuurlijk de Langedijker schaatsclub aanwezig en de schooljeugd van Langedijk wordt uitgenodigd voor een handtekeningensessie en een “Selfie” samen met Jan. Wat is er leuker dan met je beroemde dorpsgenoot op de foto!

Het programma voor de huldiging is als volgt:

  • 16.00 uur: ontvangst genodigden
  • 16.30 uur: ontvangst fans en overige belangstellenden in het afmijnlokaal
  • 16.30 uur: voorprogramma met interviews
  • 16.45 uur: binnenkomst Jan Blokhuijsen op een Langedijker koolvlet
  • 16.45 uur: huldiging aansluitend handtekeningen- en fotosessie
  • 18.00 uur: einde bijeenkomst

De huldiging wordt namens de gemeente georganiseerd door de Sport Servicepunt Langedijk, in samenwerking met schaatsvereniging De Volharding en Museum BroekerVeiling.

Bron: Gemeente Langedijk